Hoveniersbedrijf

Ontwerp

Wij maken graag een ontwerp wat bij u past. Dit kan een eenvoudige schets zijn tot een uitgewerkt ontwerp. Een schetsontwerp kan een voordelig alternatief zijn voor een volledig uitgewerkt plan, waarbij we samen werken met architect Zoraima Akker.


Daarentegen is een door onze architect ontworpen plan een in stijl, duurzaam, doordacht en van hoge kwaliteit ontwerp met vaak vernieuwende ideeën en oplossingen.

Een tuin moet mooi zijn maar ook praktisch, het belangrijkste is dat u plezier beleeft aan uw tuin. Uw wensen zijn daarom de basis van het ontwerp, wij voegen daar onze vakkennis en creativiteit aan toe. Een doordacht tuinontwerp is de basis voor een goed resultaat op korte en lange termijn.


Werkwijze
Voordat we een begin maken met een ontwerp komen we eerst langs voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek. We maken een inventarisatie van uw wensen, uw budget, de ligging van de tuin en de daarbij behorende mogelijkheden.


Vervolgens wordt een eerste ontwerp/schets gemaakt en volgt een tweede gesprek. Tijdens dit gesprek worden details besproken en eventueel wijzigingen in het ontwerp aangebracht. Materialen en kleurstellingen worden bepaald en u krijgt een globaal overzicht van de beplanting die we in uw tuin willen gebruiken.


Op dit moment beslist u of u met ons verder gaat. Wanneer een eenvoudige schets/ontwerp volstaat zal deze bij gunning van het werk niet in rekening worden gebracht. De periode van uitvoering wordt in overleg met u gepland.


Hoveniersbedrijf Gerard van den Tweel kan u door zijn expertise en ervaring tijdens deze gesprekken u deskundig adviseren.

Aanleg 

Of het gaat om de aanleg van een nieuwe tuin of de renovatie van een bestaande tuin, vakmanschap en kwaliteit staan bij ons bovenaan, net zo als uw wensen.


Uw tuin kan aan de hand van een ontwerp worden aangelegd. Het is ook mogelijk om met kleine aanpassingen in uw bestaande tuin, deze weer beter tot zijn recht te laten komen. Een ontwerp is dan niet noodzakelijk. Ook als u al een tuinplan/ontwerp heeft kunnen wij hierop inspringen en meedenken. Wij zorgen voor een goed geplande uitvoering van de aanleg.


Werkwijze
Op het moment dat de plannen voor uw tuin zijn besproken wordt er door ons een offerte gemaakt. Deze offerte geeft u een goed inzicht in wat wij voor werkzaamheden verrichten en wat u kunt verwachten. Wij voeren bijna alle voorkomende werkzaamheden in eigen beheer uit, zoals o.a. bestratingen, tegels in zandcement, vijvers, schuttingen, beplantingen en grondkeringen. Beplantingen kunnen wij voordelig leveren vanuit de beplantingshandel Gerard van den Tweel.


De aanleg of renovatie van uw tuin geschiedt met de grootste zorg. We zorgen allereerst voor een goede ondergrond. Soms betekent dit dat de hele tuin overhoop moet of dat er nieuwe grond opgebracht moet worden. Meestal is goede bemesting voldoende. Het is in elk geval belangrijk om zorg te besteden aan de kwaliteit van de grond: het is het fundament van uw tuin.


Tijdens de werkzaamheden houden we graag contact met u, zodat u op de hoogte blijft van onze vorderingen. Kleine aanpassingen en wijzigingen kunnen zo direct meegenomen worden. Als de aanleg of renovatie klaar is, bekijken we samen met u het resultaat en zetten we daar waar nodig de puntjes op de i.

 

Voorbeelden van aanleg werkzaamheden die wij u bieden:

 • Grondwerk
 • Grondkeringen
 • Bestratingen
 • Beplantingen
 • Erf afscheidingen
 • Bouwkundige elementen (o.a.speeltoestellen, tuinhuisjes en kassen)
 • Vijvers
 • Sproei installaties
 • Verlichtingen
 • Pergola’s en priëlen
 • Hekwerken en toegangspoorten (elektrisch of hand bediend)

Onderhoud

Voor het optimale plezier van uw tuin is een regelmatige onderhoudsbeurt aan te bevelen. De echte tuinliefhebber kan de meeste handelingen prima zelf uitvoeren. Het kan echter zo zijn dat u hier geen “Groene vingers” voor heeft of dat u er door een druk leven geen tijd heeft.


Dus ook voor onderhoud kunnen wij u wellicht van dienst zijn. Onderhoud en snoeiwerk zijn werkzaamheden die wekelijks, maandelijks of jaarlijks terugkomen. Afgepast op uw tuin en wensen maken wij een prijsopgave voor bijvoorbeeld een onderhoudscontract of afspraak. Dit kan variëren van bijvoorbeeld 1 keer per jaar snoeien, maandelijks onderhoud en/of wekelijks maaien tijdens het groeiseizoen.


De frequentie en vorm van het onderhoud aan uw tuin kunt u zelf bepalen. Het is mogelijk om een onderhoudsbeurt alleen in het voor- en/of najaar aan uw tuin te laten uitvoeren. Maak met ons vrijblijvend een afspraak.


Voorbeelden van onderhoud werkzaamheden die wij u bieden:

 • Het snoeien en/of knippen van uw beplanting en hagen.
 • Onkruid en bladvrij maken van u tuin.
 • Schoonmaken van bestratingen en vlonders.
 • Maaien en gazononderhoud.
 • Vijveronderhoud.
 • Verwijderen van bomen.
 • Ziekte- en ongediertebestrijding in de beplanting.
 • Het vullen van potten met seizoensbeplanting.
 • Het planten van bollen.
 • Het afvoeren van het tuinvuil.

Terrassen en bestratingen

Tegels en stenen kunnen op verschillende manieren verwerkt worden. Natuursteen tegels worden door ons vaak in zand cement gelegd en afgevoegd . Het grote voordeel van het op deze manier de tegels te verwerken is dat de tegels niet meer verzakken en dat er nooit meer onkruid tussen groeit Kortom altijd netjes en weinig onderhoud.


Oude gebakken klinkers worden meestal traditioneel met de hamer gelegd. Er wordt altijd een voldoende dik zandbed aangebracht om verzakkingen tot een minimum te beperken. Waar nodig brengen wij diverse waterafvoer systemen aan om plassenvorming te voorkomen en overtollig regenwater af te voeren. Deze worden aangesloten op de hemelwaterafvoer of op waterinfiltratie boxen welke in de grond worden verwerkt.


Het terras en of bestrating is de basis van uw tuin. Het goed verwerken van het gekozen materiaal is hierom van groot belang. Wij hebben voor alle bestratings materialen de benodigde kennis en ervaring in huis zodat u met plezier van uw tuin kunt genieten.